Македонската кореографка Адријана Данчевска дел од танцова претстава во Цирих

koreografka

Поврзани вести

На сцената на престижниот Театар на уметностите во Цирих вечер ќе се одржи танцова претстава на Универзитетот на убави уметности во Цирих, чиј гостин е македонската танчерка и кореографка Адријана Данчевска од Скопје танцов театар.

Како што информира Скопје танцов театар, за Танцовата академија на Универзитетот на убави уметности во Цирих, Данчевска изработила нова кореографија насловена „Погрешно”, на музика на македонскиот бенд Верка, а костимите се дело на Бен Ворхар  во која што учествуваат осум  женски танчерки.

Потписници на кореографиите се Наоми Лапцесон, Барак Маршал, Нил Вердурн, Рено Вајзер, Грегор Золик и Адријана Данчевска.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top