На родителите во Германија им е препорачано да ги уништат детските кукли „Кајла“

kajli

Поврзани вести

Агенцијата за надзор на телекомуникации во Германија издаде предупредување до родителите да ги уништат куклите „Кајла“ поради можност да биде хакирана, и со тоа да се случи и кражба на лични податоци.

Според нив, хакер може да искористи небезбеден блутут уред што се наоѓа во куклата и да прислушкува.

Производителот Џенесис тојс засега не соопшти ништо во врска со предупредуавњето.

Куклата Кајла може да одговара на одредени прашања на корисникот кога е приклучена на интернет.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top