Фицо: Русија не е наш проблем, туку она што ќе се случи со ЕУ

FICO: Summit Priatelia kohezie

Predseda vlady SR Robert Fico na TB o nadchadzajucom summite 15 predstavitelov krajin EU zdruzenych v neformalnom zoskupeni Priatelia kohezie a Chorvatska. Bratislava, 1. oktober 2012. 
Foto: SITA/Jozef Jakubco

Поврзани вести

Словачкиот премиер Роберт Фицо побара укинување на санкциите што ЕУ ги воведе кон Русија поради украинската криза, нагласувајќи дека „главен проблем е што ќе се случи со Унијата“.

– Санкциите никому не му помогнале. Русија не е наш проблем, туку главен проблем е што ќе се случи со ЕУ, истакна Фицо.

Тој нагласи дека надворешната политика на Словачка е заснована на две работи: прво, на членството во ЕУ и второ, на членството во НАТО.

– Од друга страна, ние понекогаш мора да се бориме за нашите национални интереси во Брисел, додаде словачкиот премиер.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top