Дачиќ: Целта им е голема Албанија, го додадоа Ниш, утре ќе сакаат и Скопје, Улциљ, Епир

ivica-dacik

Поврзани вести

Шефот на српската дипломатија, Ивица Дачиќ вели дека ЕУ, САД и Велика Британија ќе бидат дирекно одговорни за последиците доколку не реагираат на изјавата на албанскиот политичар, мислејки на изјавата за обединување на Албанија и на Косово кажана од Јонус Муслију.

Дачиќ вели дека политичарите Албанци отворено признаа дека Прешевската долина треба да е дел од Голема Албанија и дека всушност тоа е крајната цел, пренесува „Б 92“.

– Муслију го придодаде Ниш, утре тоа ќе биде Скопје, Улцињ, Епир.Ќе проговорат ли ЕУ, САД и Велика Британија за ова, праша Дачиќ. Ако тоа не го направат и овој пат кога голема Албанија стигна до Ниш дирекно ќе одговараат за последиците, потенцира тој.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top