Бериша: На границата помеѓу Косово и Албанија се криумчарат деца за трговија со органи

Поврзани вести

Поранешниот албански премиер Сали Бериша на својот Фејсбук профил изнесе шокантни информации во врска со криумчарње на деца на косовско-албанската  граница. Како што пренесува „Спутник“, Бериша сознанијата ги добил од еден албански полицаец кој побарал тие да бидат објавени јавно.

Шемата била добро разработена и децата, најчесто од сиромашни семејства со фалсификувани документи биле пренесувани преку граница и носени во Албанија каде се убивани за да им бидат извадени органите за да бидат пресадени на богати клиенти.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top