Vladimir_Pesevski_g_1

Пешевски: Инвестицијата на „Веибо груп“ ќе помогне на целата текстилна индустрија во Македонија

Најголемата инвестиција досега во Македонија, која денес беше најавена ќе отвори 5000 нови работни места. Компанијата „Веибо груп“ од минатата година контактира со ...
1469975_10152109578451158_4416693096395004894_n

Иванов во Пробиштип: Ние не бараме изговори, туку нудиме решенија на проблемите

Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ за претседател на Македонија, Ѓорѓе Иванов, денес им се заблагодари на граѓаните од Пробиштип за поддршката во првиот круг на претседателските ...
0000

Во Штип силувана 20-годишна студентка на медицина

Во Штип, брутално силувана 20-годишна студентка на медицина, објави порталот „Во Штип“. Рано утринава таа е донесена во Клиничката болница, каде е задржана на понатамошно ...
116949884

Блаже Миневски најчитан автор во 2013 година

Писателот Блаже Миневски е најчитан автор во 2013 година, според податоци за искористување на фондовите на јавните библиотеки во Република Македонија, односно според ...
grujo-kriva-palanka500

Груевски: Во кривопаланечко ќе се отвори најголемата интегрирана фабрика за текстил во Европа

Компанијата „Веибо груп“ ќе инвестира во технолошко-индустриската зона Ранковце и ќе стане главен работодавач во земјава, со 5.000 нови  директни вработувања  и уште ...
10264281_10152109393716158_8218300718976034830_n

Иванов: Вашиот глас е глас за иднината на Република Македонија

Вашите гласови се потврда дека водиме исправна политика. Вашите гласови кажуваат, дека вашата доверба која сме ја добиле, не сме ја изневериле. Имавме во првиот круг ...
operative_dentistry

Парнарџиева-Змејкова: Дарителите на органи до крајот на животот ќе се лекуваат без партиципација

Секој човек кој ќе дарува орган или коскена срцевина да биде доживотно слободен од плаќање на партиципација, исто како крводарителите. За овие луѓе се предвидени бесплатни ...
jankulovska_1005_g_0

Јанкулоска: Поддршка на домашните капацитети, малите и средните претпријатија

- Новата четиригодишна програма е фокусирана на поддршка на домашната економија, посебно малите и средните претпријатија и отворање нови или проширување на постојните ...
gruevski-kss-500

Вработувања во Key Safety Systems во Кичево во мај и јуни

Во Кичево компанијата Key Safety Systems објави 1.000 вработувања на својата бев страница, а вчера веќе пристигнале нејзините претставници во земјава. Премиерот Никола Груевски ...
gruevskiiiiiiii-500

Груевски: Условите кои ги создадовме и бизнис климата се клучни за привлекување инвестиции

Условите кои Македонија ги создаде и бизнис климата која ја направи е клучна за привлекување на инвеститори, тие доаѓаат затоа што гледаат одлична бизнис клима, одличен ...