Стевчо Јакимовски со мобилна апликација поблиску до граѓаните.

Со цел да комуницира непосредно со своите граѓани, Стевчо Јакимовски е првиот политичар во Република Македонија кој пушти во употреба своја мобилна апликација за смарт ...

ФОТО: Завршува третата фаза од проектот за подобрување на безбедноста во сообраќајот во Драчево

Општина Кисела Вода ја заокружува третата фаза на проектот за подобрување на сообраќајната безбедност во населбата Драчево, што опфати обнова и поставување на нова ...

Патот кон Теферич затворен за сообраќај поради асфалтирање

Поради асфалтирање денеска ќе биде затворен за сообраќај патот кон Теферич, соопшти Општина Кисела Вода. Градежните активности се дел од продолжението на втората фаза ...

Град Скопје ќе вложи 22,5 милиони денари за обнова на средните училишта

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски, денеска изврши увид во градежните работи за реконструкција на фасадата и на фискултурната сала на СУГС „Михајло Пупин“. – ...

ФОТО: Реконструкција на подот во спортската сала во ООУ “Кирил Пејчиновиќ” во Кисела Вода

Започна реконструкцијата на подот на училишната спортска сала во ООУ “Кирил Пејчиновиќ”. Градоначалникот на Општина Кисела Вода Билјана Беличанец Алексиќ денес изврши ...

Сарамандов: СДСМ заслепувачки се покорува кон директивите за интеграција на бегалците, а заборава на социјално ранливите категории на кои им ветуваше живот во изобилие

Општинскиот комитет на ВМРО-ДПМНЕ Гевгелија на денешната прес-конференција изрази разочараност и огромно незадоволство од нацрт-стратегијата за интеграција на бегалците ...

Трајановски: Продолжува големата забава во Скопје, каде по Пиволенд следува одлична музика со СУПЕР СКОПЈЕ

Одличната забава во Скопје продолжува и по Пиволенд, во наредните неколку викенди како што напиша на Фејсбук градоначалникот Коце Трајановски на Фејсбук, на повеќе ...

Паркиралиште за велосипеди во паркот „Јане Сандански“

Под мотото „Вклучи се за здрава животна средина!“ утре во 9 часот во паркот „Јане Сандански“ ќе се одржи промоција на поставениот вело-остров, донација на Здружението ...

Хепенинг во градинката „Срничка“ во Аеродром, „Ајде да играме, учиме и растеме…Заедно“!

Вчера, 7.8.2017 година, во детската градинка „Срничка“, објект „Чекорче“, се одржа хепенинг за алтернативни услуги за згрижување деца како што се домашното згрижување ...

Активни два пожари во Прилеп, кризниот штаб бара помош во механизација

Општинскиот кризен штаб од Прилеп бара помош во механизација од Дирекција за заштита и спасување и од Владата, како и од локалните јавни претпријатија, зашто еден од ...
Back To Top