Фиџет спинер – „заразна“ играчка која ги замени џамлиите и клик клакот од наше време

Поврзани вести

Сигурно досега имавте можност или да видите или да слушнете за новата заразна играчка меѓу младите – фиџет спинер.

Додека за нас беа интересни џамлиите, клик клакот… Сега, интересни се фиџет спинерите.

Оваа играчка брзо ги освои срцата на децата, а почна да се продава како начин за младите деца да се соочат со анксиозноста и нарушувањата во вниманието, но тоа никогаш не е потврдено од експертите.

Што претставува оваа играчка?

Мала направа која ви ја собира и во рака, составена од два дела, еден централен и еден кој се врти со помош на палецот или малиот прст.

Ги има во разни бои, направени се од разни материјали…

Инаку играчката не само што е заразна за децата, туку и за оние кои се млади во срцето.

Па, решија да ни покажат неколку трикови на YouTube:

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

[fbcomments]
Back To Top