СДСМ без одговор за трансферот на 1 милион евра на сметки на НВО пред локалните избори

Поврзани вести

Наместо одговор, владата предводена од СДС молчи и продолжува со префрлување на пари од буџетот на сметките на невладините организации.

Денеска на прес конференцијата на ВМРО ДПМНЕ Соња Гелова изјави дека изминатиот период, на сметките на невладините од парите на граѓаните, беа извршени трансфери со кои во еден ден се префрлувале по неколку милиони денари. Имено на 8 август од буџетот се префрлени 6.755.730 денари, на 23 август од буџетот се префрлени 4.666.666 денари, на 24 август се префрлени 1.485.000 денари, на 31 август се префрлени 3.350.000 денари, додека на 20 септември се префрлени 5.266.666 денари, на 26 септември се префрлени 16.450.000 денари, додека на 27 септември на сметките на невладините организации се префрлени 13.210.000 денари.

Останува нејасно дали СДС  врши масовен поткуп на гласови и дали се прави нов инжинеринг за престојните локални избори.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

[fbcomments]
Back To Top