aleksandar-turundjiev1

Во Битола одбележани 107 години од смртта Александар Турунџев

Општина Битола на пригоден начин ја одбележа 107-годишнината од смртта на легендарниот македонски војвода Александар Турунџев. На денешното чествување на гробиштата ...