Трик со кој се трошат повеќе калории при брзо одење

Поврзани вести

Пешачењето, односно брзото одење, е одличен начин за физичка активност при која се губат околу 400 калории за 1 час. Но, новите истражувања откриваат дека постои уште подобар начин да потрошите повеќе калории.

Истражувачите тврдат дека доколку ја менувате брзината при брзото одење, доколку го менувате ритамот на движењето, забрзано па побавно и обратно, тренингот ќе биде поуспешен, односно ќе потрошите 20 отсто повеќе калории од вообичаеното брзо одење.

Освен менување на ритам на одењето, се советуваат и други трикови за поефикасно согорување на калориите – одење со ранец на грбот, со мали тегови на нозете и одење во кривини.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

[fbcomments]
Back To Top