Тројца функционери непрописно разрешени

Поврзани вести

Владата на СДСМ откога дојде на власт, започна со нелигитимнто разрешување на функционери. Иако функционерите имаа одреден мандат, владата на СДСМ не ги испочитува тие зададени рокови, и постави нови луѓе.

На нелигитимен начин беше сменет д-р Горан Симјановски, кои беше назначен  за директор. Во иста ситуација се најде и Слободанка Алексовска, која беше поранешна директорка на Агенцијата за вработување на РМ во Скопје.

По поднесениот приговор, Државната комисија за спречување на корупцијата ги усвои приговорите за вработените во државна администрација, кои нелегално беа разрешени и казнети за време на изборите.

Антикорупциска го усвои и приговорот на Кирил Анчевски и напомена Владата треба да ја поништи  паричната казна од 30 проценти од плата на вработениот службеник.

 

 

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top