Турција најави создавање на сопствена вселенска програма

Поврзани вести

Турскиот премиер Бинали Јилдирим денеска изјави дека Турција планира да формира сопствена вселенска агенција, како мерка за зајакнување на безбедноста на земјата. 

– Одлуката за создавање на вселенска агенција беше донесена со цел да го обезбедиме развојот и безбедноста на земјата со помош на вселенските и авијациските технологии, како и за пронаоѓање и користење на природните ресурси во корист на луѓето – рече Јилдирим. Турскиот премиер наведе дека предлог-закон за формирање на агенцијата веќе е поднесен за разгледување во турскиот парламент.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top