ВИДЕО: Благодатниот оган повторно се симна кај православните

Поврзани вести

На Велика сабота 2017 година, во Кувуклијата во Ерусалим се симна благодатниот оган. Неговата Светост, Патријархот Теофил III Ерусалимски го предаде на верните кои во молитва го очекуваа овој радосен настан.

Со делегации од помесните Православни цркви, оганот ќе биде пренесен на сите краишта на земјата.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top