Вработени од локалната самоуправа во Македонски Брод прераспределени во Комунална хигиена без никакво објаснување од градоначалникот

Поврзани вести

Дваесет и пет вработени во локалната самоуправа во Македонски Брод се жалат дека новиот градоначалник на општината, Живко Сиљаноски, ги распределил во Комуналната хигиена, иако не знаат кои ќе бидат нивните работни обврски во недела.

-Немаме видено никаква одлука по кој основ и по кој закон сме прераспределени, не добивме никакво објаснување од градоначалникот. Баравме прием кај него, тој не прифати, бил премногу зафатен, не ни даде никакво објаснување. Денеска се јавивме во Комунална хигиена, таму одговорно лице ни објасни дека сме како вишок вработени во општината и затоа сме прераспределени во Комунална хигиена, велат прераспределените вработени.

Тие го замолија градоначалникот да им објасни по кој закон и како се прераспределени, по која одлука, дали имаат право на приговор, дали имаат некакви права во однос на распределбата која тој ја има направено.

-Имаме овде колеги кои имаат решение за фотограф, за домаќин, за хаус мајстор на неопределено работно време. Што би работеле истите во Комунална хигиена, кои се нивните задачи сега, по новата распределба кој ја има тој донесено, прашуваат прераспределените вработени.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

[fbcomments]
Back To Top