Заев ги остави селата во Струмица без канализација

Поврзани вести

Струмичкото село Дабиље е оставено на работ на егизстенцијалните потреби.
На социјалната мрежа Facebook се појавија фотографии од состојбата на улиците во селото.

Имено селото е без изградена канализациона мрежа, со излеани септички јами и неподнослива реа, особено во дождлив период.

Со години жителите на село Дебиље барале од тогашниот градоначалник на Струмица Зоран Заев, да се реши проблемот, но освен празни ветувања не добиле решение на проблемот.

Уште во 2015 година жителите на селото излегоа со прес-конференција, барајќи да им се реши проблемот со канализацијата.
-Градоначалникот Заев, нема слух за нашите маки, очигледно е дека тој повеќе не е заинтересиран за решавање на нашите проблеми, нитув, нема слух за нашите маки, очигледно е дека тој повеќе не е заинтересиран за решавање на нашите проблеми, ниту ги исполнува дадените ветувања-рекоа тогаш жителите на село Давиље.

Моментално низ општина Струмица пред само една недела од претстојните локални избори, локалната самоуправа од СДСМ  асфалтираат улици и се ветуваат проекти. Но за постојните проблеми во општината досега никој не се потрудил да ги реши.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top