Заев на вчерашниот митинг во Прилеп се служеше со ништожен говор

Поврзани вести

Заев на вчерашниот митинг во Прилеп се служеше со ништожен говор и изјави во одбрана и жеба за превласт на локално ниво изјави  дека мало сутра ќе победи ВМРО ДПМНЕ во Прилеп со Марјан Ристевски, неговите анкети кажувале спротивно.

„Нели кампови и бегалци ќе имаше-каде се? , Нели ќе беа укинати субвенциите ? Е мало сутра “, –кажа Заев.

Зоран Заев додека зборува за субвенциите на вулгарен начин покажува со тупаница и со доза на потсмев.

Заев секојдневно во неговите импровизирани говори се служи со манипулации пред граѓаните. Невербалната комуникација односно гестикулацијата на Зев како премиер на држава е недолична и неприфатлива за време на политички говори или митинзи.

Вакво недолично невербално комуницирање е срам за еден Премиер.

Имено, Заев зборува дека ќе имало бегалски кампови а ги нема, веќе ни самиот тој не знае што зборува и што ветил. Toj заедно со Министерската Царевска во Стратегијата  ветија изградба на социјални згради/станови а не кампови за мигранти. Заев со ова ја потценува интелегенцијата на народот, сега манипулира со јавноста и наместо становите зборува за кампови.

Непосредно пред изборите мистериозно исчезна Стратегијата за бегалците од сајтот на Министерството.

Зоран Заев со овој говор сака да ни каже дека ги пресликува изјавите на Слободан Милошевиќ и Војислав Шешељ кои се служеа со зборовите мало сутра и мало морген во осумдесетите години на своите политички говори.

Со ваков говор тој сака да ни порача дека оди по стапките на Милошевич и Шешељ.

Со ова Заев сака да ни каже дека Слободан Милошевич е неговиот идол, кој беше радикален и клучен лик  за време на војната во Косово.

Слободан Милошевич беше главниот виновник за Распадот на Југославија, што следствено на тоа значи дека лик како Зоран Заев може само да ја доведе во распад целата држава.

Но изгледа дека Зоран Заев во целосно отсуство на срам зборува непромислени работи.

Заев се однесува супериорен и надмоќен во говорот во однос на народот. Зоран Заев глуми спасител, а всушност самиот тој не може да се спаси од народот.

Народот не сака да му покажува некој моќ и да се чуствува инфериорен односно подреден, всушност и самиот Заев е инфериорен а истото сака да го сокрие и инфериорноста да ја рефлексира врз народот.

Народот не сака некој да ги враќа назад во историјата и во  кое целиот свет го памети по лошо. Заев осбвен што манифестира надмоќ не нуди никакви решенија и програми за работење.

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

[fbcomments]
Back To Top