Значително намалени водостоите на Дрим и Црна

Поврзани вести

Драстично пониски нивоа од просекот за март неделава се измерени на Црна Река кај Новаци и на Дрим кај Ложани.

Како што соопшти УХМР, пониски од просечните се водостоите на речиси сите реки, Вардар кај Скопје, Велес, Демир Капија, Треска, Пчиња, Крива Река, Брегалницаи Струмица.

Нивото на Охридското Езеро, пак, се движело меѓу 4 и 5 сантиметри за разлика од просекот во март кој е 32 сантиметра.др

#Коментари

Останати вести од оваа рубрика:

Коментари

коментари

Back To Top