Денеска е сабота, 25 мај 2019 година, 145-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 220 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 6 минути, а ќе зајде во 19 часот и 55 минути.

Денов трае 14 часа и 49 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее 46 минути по полноќ, а ќе зајде во 10 часот и 47 минути.