ЕКСКЛУЗИВНО – „ПИСМОТО НА ФИЛОЗОФОТ“ ОД РУСЕВСКИ (3): Кирил и Методиј со Фотиј во Света Софија во Константинопол

Дарко РУЕВСКИ Во оваа кратка верзија од романот, која, во делови, ќе излегува секој петок во весникот „ДЕНЕШЕН“ се испреплетуваат … Продолжи со читање ЕКСКЛУЗИВНО – „ПИСМОТО НА ФИЛОЗОФОТ“ ОД РУСЕВСКИ (3): Кирил и Методиј со Фотиј во Света Софија во Константинопол