Одењето на колена е вежба за здравје што се препорачува за секого и нема контраиндикација. Се препорачува и за луѓе со проблеми и болки во колената и зглобовите. Оваа ефикасна кинеска техника, кинеската медицина ја признава како вистински лек за сите болести.

Стручните лица велат дека колената најчесто боледуваат поради атрофија на мускулите на грбот, нозете и половината, со други зборови оваа болка настанува кај луѓе кои водат статичен живот.