Дали тоа и хрватската МНР Пејчиновиќ Буриќ шири лажни вести дека неколку ЕУ-земји се противат на добивањето на датум?

Прашува Антонио Милошоски, кој вчера објави информација дека седум членки на ЕУ биле против отворање на преговори со Македонија.

Од СДСМ го обвинија дека шири лажни вести и побараа да даде оставка од пратеничката функција.

„За жал не се направи голем напредок, дури и бројот на држави кои имаат одредени забелешки за тоа можноида се зголеми. Ние секако се заложувавме тие преговори да се отворат со Албанија и со Северна Македонија”, рече Пејчиновиќ Буриќ“.