НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во атентат во Софија е убиен Ѓорче Петров, а во Версај кај Париз е потврдено распарчувањето на Македонија

На 28 јуни 1921 година во Софија е убиен Ѓорче Петров, револуционер кој целиот свој живот го посветил на борбата … Продолжи со читање НА ДЕНЕШЕН ДЕН: Во атентат во Софија е убиен Ѓорче Петров, а во Версај кај Париз е потврдено распарчувањето на Македонија