Лаура Перез првпат се појавила на телевизија кога имала 270 килограми. Поради вишокот килограми во целост зависела од помошта на нејзиниот сопруг.
Со себе секогаш носела боца кислород за да може да дише, а потоа решила да се пријавил во емисијата „My 600-lb life”.
Во првата фаза изгубила дури 136 килограми, но не се запрела тука.
Многумина ги изненадила веста дека нејзиниот брак почнал да се распаѓа. Нејзиниот сопруг ја напуштил, по што таа драматично ослабела и веќе не ѝ била неопходна неговата помош.
Лаура денес работи, изгледа одлучно, а судејќи по нејзините фотографии посреќна е од претходно.