(видео) ЈУНАК ОД ПОЗНАТАТА МАКЕДОНСКА ПЕСНА: „Послушајте патриоти“ е испеана за Караѓуле кој бил мачен и убиен од Бугарите во Софија

Јунакот од македонската народна песна „Послушајте патриоти“ е Александар Караѓуле Охридски, кој бил мачен и убиен од Бугарите во софискиот … Продолжи со читање (видео) ЈУНАК ОД ПОЗНАТАТА МАКЕДОНСКА ПЕСНА: „Послушајте патриоти“ е испеана за Караѓуле кој бил мачен и убиен од Бугарите во Софија