Потпретседателот на СДСМ Мухамед Зекири пред неколку недели изјави „Што подалеку од ДУИ, тоа подобро“.

Лидерот на ДУИ Али Ахмети за ТВ21 даде свој коментар за таа изјава.

„Мухамед дојде кај мене за да стане пратеник на ДУИ. Пред 7-8 години дојде во мојата канцеларија и бараше да биде пратеник на ДУИ“, вели Ахмети за Мухамед Зеќири.