Категорија: Економија

АРСОВСКИ: Покачувањето на просечната плата е вештачко, стандардот на граѓаните е уништен, основните трошоци за живот двојно зголемени

АРСОВСКИ: Капиталните расходи двојно помали, инфлацијата двоцифрена, по ребалансот кризата ќе биде продлабочена

СДСМ: Со ребалансот на буџетот обезбедуваме поголеми плати и пензии за нашите граѓани, како и заштеда од 200 милиони евра

БЕКТЕШИ ОД ОХРИД: Работници со ниски примања ќе праќаме на летување, со ребалансот на буџетот планираме 15 милиони денари за ваучери

АЛАРМ ОД ССМ: Бараме итна средба со Владата, во ребалансот на буџетот не гледаме пари за ветеното зголемување на платите од 2.806 денари

АНГЕЛОВСКА-БЕЖОСКА: Циклусот на ниски каматни стапки веќе е завршен, покачувањето на основната е сигнал за период на повисоки камати

КОВАЧЕВСКИ: Со покачувањето на платите се штитиме од големиот раст на цените, а буџетот го насочуваме директно во кесињата на граѓаните

БЕСИМИ: Имаме дефицит, ќе се задолжуваме на меѓународниот и на домашниот пазар, за да го отплаќаме домашниот и долгот во странство

ВУЧИЌ И ОРБАН ВО НОВИ САД: Секогаш кога требаше, унгарскиот премиер се бореше за нас, не се тргаше на страна, туку ја штитеше Србија

ВЛАДА: Реализиравме – просечна плата 31.080 ден. што се должи на покачувањата во финансии и осигурување, уметност, забава и рекреација