Категорија: Економија

ФОТОРЕПОРТАЖА ОД МАЛ ЧОЧЕК: Премиерот Ковачевски и вицепремиерот Груби пуштија обновен 6 км селски пат од Буковиќ до Раовиќ

ДЗС: Просечната плата во март се качи на 31.080 денари, а се должи, меѓу другото, и на растот на платите во секторот уметност, забава и рекреација

СДСМ: Успеавме, просечната плата во нашава земја е 500 евра или 30.000 денари, го реализиравме нашето ветување пред граѓаните

БЕЛАТА КУЌА: Не се во спротивност со санкциите од САД напорите на Кина од Русија да договори увоз на дополнителни количини нафта

На 31 мај завршува „замрзната маржа“, цените на храната ќе одат нагоре

МАЛ ЧОЧЕК ЗА АВТОПАТОТ: Бочварски објави дека една лента од Требениште може ќе биде готова до август, а требаше комплетен пред 5 години

ВИЦЕГУВЕРНЕРКАТА МИТРЕСКА: По шокот од војната во Украина очекувам стабилизирање на цените на храната и енергенсите во светот

БИСЛИМОВСКИ: Загубите на вода изнесуваат до 60 отсто, бараме објаснување зошто и за што се троши секој денар во комуналните претпријатија

ИНФЛАЦИЈА ВО ЕУ: Во април изнесувала 8,1 отсто, во еврозоната 7,4 отсто, а највисока во Литванија 16,6 и во Естонија 19,1 проценти

ГРЕЈТЕ СЕ СО ЈАМБОЛИИ, НЕ АРЧЕТЕ СТРУЈА: Бислимовски тврди дека трошиме повеќе електрична енергија од Европа