Категорија: Економија

ВМРО-ДПМНЕ: Кој и зошто дозволил увоз на 20 тони штетно млеко од Србија и дали од такво млеко една наша млекара прави сирење?

АНИМА МУНДИ: Мечката е т.н. инженер на екосистемот, отстрел не смее да биде предлог за решавање на проблемот во НП Маврово

ВОЛТСТРИТ ЏУРНАЛ: Се менува енергетската карта во светот, ЕУ бара нови извори на природен гас за да ги замени руските енергенси

ПАК ВЛАДИНА ЛАГА: Пензиите ќе се покачат за 5,3 отсто, а не за 6, 8 отсто

Лажна вест е дека денеска отворената фотоволтаична централа е најголема на Балканот

НОВИ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА: БС 98 поефтинува за два денари, другите остануваат исти

КОВАЧЕВСКИ ОД НОВАЦИ: Не случајно не нарекуваат земја на сонцето, пример за зелен центар до 2030-та кога ќе станеме членка на ЕУ

АХВ: Граѓаните да бидат спокојни млекото со афлатоксин, во согласност со извозникот во Македонија, се враќа назад во Србија

ПОДНОВУВАЊЕ НА СТАРИОТ АВТОПАТ: Од понеделник реконструкција на наплатната станица кај Глумово, а потоа и кај Желино

КОВАЧЕВСКИ: Просечната пензија ја зголемивме за 40 отсто, платата повеќе од двојно, во Владата навреме носиме мерки за стабилност на цените