Категорија: Здравје

Нови 20 починати од Ковид 19 и 392 случаи од 4 633 тестови или 8 отсто

Со две дози вакцинирани 714 135 граѓани

МЗ: Прва доза вчера примиле 1.717 граѓани, со две дози се вакцинирани вкупно 714.135 лица

ЛОНЧАР: Децата се сериозен преносител на короната, има многу заразени меѓу учениците!

Хурурзите од „8 Септември“ се заканија со штрајк поради редуцираноста, Филипче ги смири, а најголем проблем пак е најден во невакцинирнаите

АНАЛИЗА НА МЗ: 22 отсто од позитивните, 20 отсто од хоспитализираните и 14 отсто од починатите биле вакцинирани!

Денеска пријавени 18 починати од Ковид 18, 525 позитивни од 3 858 случаи или 13,6 отсто!

ЗГОЛЕМЕН БРОЈ МРТВИ, ЗГОЛЕМЕН ПРОЦЕНТ ЗАРАЗЕНИ: Пријавени 28 починати лица од Ковид 19 и 526 позитивни од 3 623 тестови или 14, 5 отсто!

ЗА ФИЛИПЧЕ ГРАЃАНИТЕ ВИНОВНИ И ШТО ЕДНА ГОДИНА НЕМА „МОЈ ТЕРМИН“: Го чистиме списокот од пациенти кои држат закажани термини!

ФИЛИПЧЕ: Трета доза против коронавирусот за сите граѓани што се постари од 60 години, од понеделник ќе добиваат пораки преку Мој термин