Категорија: Здравје

СЗО: 40 милиони деца во светот поради Ковид-19 лани ја пропуштиле вакцината против сипаници и сега тие се глобална закана

РСЕ: Украдена медицинска опрема од Македонија требало да стигне во поликлиника на македонски бизнисмен од ДУИ на Косово

КОВИД 19 ОД 14-20 НОЕМВРИ: Седум починати, 179 позитивни од 2 829 тестови

ПОЛИТИКО: СЗО ќе ги преименува мајмунските сипаници во обид да ја намали стигматизацијата на болеста

Во велешката болница навистина се штеди енергија, пациенти се прегледуваат на температура од 10 степени

Нема протест на Клинички, платите ќе се зголемат за 2 000 денари од февруари 2023

Студија: Бактериските инфекции втора водечка причина за смрт во светот, по срцевите заболувања

ПРОЕКТОТ КЛИНИЧКИ НА ФИЛИПЧЕ: Освен Жерновски, кој координира за 60.000 денари месечно, пари земаат уште 14 други лица

Нема нови лекови за болните од цистична фиброза

Токсикологот Чибишев предупредува на непријатен мирис од хемикалија во близината на ОХИС