Категорија: Колумни

КОЛУМНА НА АНГЕЛОВСКИ: Тероризмот – моќно оружје во глобалната политика

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Ништо не го спасува СДСМ од колапс, па ни лажни „афери“ за анкетите!

БЕЛА ХРОНИКА: Лајкни го ближниот свој – најмногу доселеници од Македонија има во виртуелниот свет на Св. Фејсбук и светите мрежи

ЗА ЈАЗИЦИТЕ: Старословенскиот јазик сѐ уште се нарекува старобугарски, иако ова прашање веќе одамна е решено во славистиката

КОЛУМНА НА КЕПЕСКА: Дали се’ уште ќе го оцрнуваме „македонскиот национал романтизам“ од АСНОМ-скиот период?

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Ковачевски лаже дека ни го подигнале животниот стандард, и самиот не е свесен колку!

КОЛУМНА НА АНГЕЛОВСКИ: Демократијата на милосрдниот ангел

АЗЕСКИ: На дното по раст, долгот до врв – да се скратат сегашните 1.354 институции и да се запрат нови вработувања во јавниот сектор

КОЛУМНА НА ЈАНЕВСКИ: Ќе живееме три години помалку? Вреди, за „европскиот пат“ на Заев, Ковачевски, Ахмети и нивните трубадури!

КОЛУМНА НА КЕПЕСКА: Ако општеството е мултиетничко, не значи дека државата треба да биде федерална!