Категорија: Економија

ПО ИСПАДОТ НА РЕК БИТОЛА: Комбинатот работи со еден блок, во тек е операција за пуштање на уште еден, а третиот се ремонтира

РЕК Битола надвор од функција, екипи работат на надминување на состојбата

ЕВРОСТАТ: 22,3 отсто од граѓаните во ЕУ во 2023-та биле во ризик од сиромаштија, а 9,5 проценти немале пристоен оброк секој втор ден

ПОЛЕТУВААТ ЕР ТРАКТОРИТЕ: Двајца пензионирани пилоти потпишаа договор и од денеска се вклучуваат во гасење на пожарите

ДУИ: Цело време додека управувавме со државата се боревме за повисоки плати на работниците, и сега го поддржуваме ССМ

НИКОЛОСКИ: Половина милијарда евра за развој и развиени општини, позајмица од Унгарија, чиј интерес е развиена Македонија во ЕУ

Македонските граѓани дале 43 милиони евра за задолжително осигурување на своите автомобили

ЦГК: Вода по најниска цена пијат во Боговиње, каде чини 7,5 денари за кубик, а по највисока во Кочани каде е речиси 7 пати поскапа

НИКОЛОСКИ: Ветивме и ја откочуваме работата на автопатот од Кичево кон Охрид, кој до 2026 година ќе биде пуштен во употреба

НИКОЛОСКИ: Договорот со Бехтел и Енка е класифициран како државна тајна, целта е да добиеме што повеќе км автопат за истите пари