Денеска е вторник, 13 август 2019 година, 225-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 140 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 38 минути, а ќе зајде во 19 часот и 39 минути.

Денов трае 14 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 41 минута, а ќе зајде во 3 часот и 22 минути.