Денеска е понеделник, 27 мај 2019 година, 147-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 218 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 4 минути, а ќе зајде во 19 часот и 57 минути.

Денов трае 14 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 48 минути, а ќе зајде во 12 часот и 45 минути.