Денеска е вторник, 25 јуни 2019 година, 176-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 189 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 59 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 42 минути по полноќ, а ќе зајде во 12 часот и 30 минути.