Категорија: Магазин

ВРЕМЕТО ДЕНЕСКА: Променливо и нестабилно со локален пороен дожд, грмежи, засилен јужен ветер и температура до 25 степени

Астрономски календар: Денов трае 12 часа и 1 минута, а ноќта 11 часа и 59 минути

(видео) Едноставен начин за евтино греење дома, потребни се неколку свеќички и глинен сад

Астрономски календар: И денешниов ден е малку поголем од ноќта, трае 12 часа и 3 минути

ДИВИ СВИЊИ ВО СКОПЈЕ: Од Водно се симнуваат во Црниче, каде живеам 30 години, и досега ова што сега се случува не сум го видел

МАКЕДОНСКИ ЛЕГЕНДИ: Никој како Никола Бадев не го долови вистинскиот дух и мелос на македонската изворна народна песна

Астрономски календар: Сонцето во Скопје изгрева во 6 часот и 22 минути, а ќе зајде во 18 часот и 28 минути

МАКЕДОНСКИ ТАЛЕНТИ: Сребрен медал за „малиот Питагора“ Дамјан Давков од Штип на Европската олимпијада во информатика

УКРАИНА ОНЛАЈН ДОМАЌИН: Сребрен медал и две пофалби за македонскиот тим на Европската јуниорска олимпијада по информатика

ВРЕМЕТО ДЕНЕСКА: Сончев есенски ден со голема температурна разлика, најниската до минус 1, а највисоката до 24 степени