Категорија: Религија

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Св. маченик Лукијан

(ВИДЕО) Ако Бог не создал нас, кој го создал Бог?

Преподобен Јустин Ќелиски

УТРЕ Е КУРБАН БАЈРАМ: Празник кој вклучува три важни настани кои го одведоа светот и човештвото на вистинскиот пат

ДЕНЕСКА Е СВ. ЕРАЗМО ОХРИДСКИ: Светец од Бога даруван со чудотворна моќ и со силен култ во Охридско, но и во Италија, Шпанија…

ДЕНЕСКА Е СВ. ЕРАЗМО ОХРИДСКИ: Родум од Антиохија, а кога дојде во Охрид го воскресна синот на некој човек и го крсти Анастас

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Св. Еразмо Охридски

УТРЕ Е СВ. ЕРАЗМО ОХРИДСКИ: Силен култ во Охридско има светецот кој е роден во Антиохија и кој бил од Бога даруван да чудотвори

ДЕНЕСКА Е СВ. МАЧЕНИК ЈУСТИН: Почна да го чита Светото писмо и стана убеден христијанин и голем заштитник на христијанската вера

КАЛЕНДАР НА МПЦ: Денеска е Св. Јустин философ и маченик