Форд го претстави моделот 2020 Police Interceptor Utility како најбрз полициски автомобил во САД.

Имапогон на сите четири тркала, мотор од 3.0 V6 ЕcoBoost. На сите полициски тестови се поакажа како подобар и побрз од сите други полициски возила што ги користи американската полиција.

Максималната брзина му е 240 км/ќас. Достапна е и верзија со хибриден мотор.