Премиерот Димитар Ковачевски денеска си испазари млеко, леб, макарони од познат синџир маркети, следен од камери.

Откако со министерот за економија, Крешник Бектеши, и директорот на Пазарната, Горан Трајковски, ги разгледа цените, тој се одлучи за две пакетчиња макарони, а покрај сирењето, си купи и урда. За целата сметка плати 526 денари.

– Десно, десно, десно, уште десно, онде се тестенините, го насочуваа Ковачевски додека пазареше за полесно да ги најде макароните.

Одговорниот во продавницата го информира дека се е во ред:

– Сите цени се намалени, го убедуваше претставникот на маркетот.

Бектеши за време на пазарењето му дофрлаше нешто поврзано за цените. Ковачевски отиде и кај сирењето и зеде едно парче. На крајот отиде на касата за да си ја плати сметката.

– Намалени се цените, рече Ковачевски по пазарењето.

Видеото може да го отворите ТУКА.