Генаралниот урбанистички план за Струмица претставува сериозен проблем за жителите на Втора урбана заедница. Овој криминален “Профитерски ГУП” е штета на над 40-тина фамилии кои не можат нормално да функционираат од оваа урбана заедница, посочи лидерот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

„Ќе следи ревизија за сите криминални дејства за богатења на поединци од оваа ненародна власт.

ВМРО-ДПМНЕ преку советничката група во општина Струмица со сите демократски алатки ќе оспори овој Урбанистички план.

Важно е да се запре урбаната мафија.

Важно е да градиме по план“ – вели Мицкоски