Невистини на Мицкоски, ДПМНЕ го поклони Тиквеш а СДСМ бара прво реализација на Чебрен со што заштеди 100 милиони евра, реагира СДСМ.

Христијан Мицкоски или нема познавање или свесно кажува невистини за Чебрен.

Не е точно дека е избришан член во Одлуката за започнување на постапка за доделување на концеција. Вистината е дека Во членот 5 од Одлуката за изменување, избришан е само ставот 3, каде што се доделува Тиквеш 3 месеци по добивање на одобрението.