Ознака: Аргентина
Свет 12:23

КАСТРЕЊЕ НА АДМИНИСТРАЦИЈАТА: Аргентина објави откази на 15.000 службеници, тие со тапани се вратиле на работните места

Свет 11:52

АРГЕНТИНА СЕ ОТКАЖА ОД ВЛЕЗ ВО БРИКС: Новата влада официјално информира дека нема да ја искористи поканата од Јоханесбург

Свет 09:37

МАСОВЕН ШТРАЈК ВО АРГЕНТИНА: Револт од шокантниот економски план, само 45 дена откако претседателот Милеи дојде на власт

Свет 10:01

ПРОТЕСТИ ВО БУЕНОС АИРЕС: Илјадници Аргентици излегоа на улиците на демонстрации против мерките за штедење

Спорт 09:53

МЕСИ ЗА НАТПРЕВАРОТ СО БРАЗИЛ: Не можевме да се концентрираме на играта додека полицијата на трибините тепаше луѓе

Свет 10:29

НИНГ: Сериозна грешка ќе биде за Аргентина ако новиот претседател Хавиер Милеи ги прекине односите со Кина или Бразил

Свет 10:48

МАЛЕЈ ПОБЕДНИК ВО АРГЕНТИНА: На митинзи носеше моторна пила, симболизирајќи ја намерата да ги исече државните трошоци

АРГЕНТИНА ГО БАТАЛИ ДОЛАРОТ: Увезената стока од Кина ќе ја плаќа во јуани и ќе ја зголеми трговијата за 5 милијарди долари

Свет 10:57

ПОЖАР ВО АРГЕНТИНА: Повеќе од половина од земјата остана без струја откако огнот ја оштети националната електрична мрежа

НАМАЛУВАЊЕ НА ЗАВИСНОСТА ОД ДОЛАРОТ: Бразил и Аргентина сакаат заедничка валута, а потоа да вклучат и други земји