Ознака: бесими

БЕСИМИ: Секој изминат ден на нашата земја надвор од ЕУ е испуштена можност за нас, за средствата од фондовите од Унијата

БЕСИМИ: Од 1 јануари поедноставно до работа во државниот сектор, раководителите сами ќе одлучуваат за нови вработувања

БЕСИМИ: Во нашиот буџет за 2024 се планирани повисоки плати и пензии за сите, но не и за качување на функционерските плати

БЕСИМИ: Сивата економија годишно чини колку коридорите 8 и 10-д, 4 клинички центри или изградба на сите училишта во земјава

МИНИСТЕРОТ БЕСИМИ: ММФ ги покачи очекувањата за раст на македонската економија од 1,4 отсто на 2,5 прценти раст на БДП за 2023 година

БЕСИМИ: Субвенционираме струја за над 600.000 домаќинства, сега разговараме за нов пакет мерки за најранливите категории луѓе

КОЛУМНА НА БЕСИМИ: Паметно зелено оданочување со фонд за грантови и поволни кредити за проекти за енергетска ефикасност

БЕСИМИ: Владата одлучи за зголемена ставка за плати во јавниот сектор за 4,25 милијарди денари, а 3,5 милијарди за раст на пензиите

БЕСИМИ: Предлогот за данок на солидарност го воведовме по примерот на Велика Британија, Украина, Италија, Хрватска и други земји од ЕУ

БЕСИМИ ЗА МЕРКО: Тоа е политичко и партиско прашање, одговор ќе добиете денеска од партијата, ветингот е во нашата програма