Ознака: бигорски

БИГОРСКИ МАНАСТИР: По одбележувањето на патронот Св. Јован Крстител, литургија во спомен на основачот – Светиот Јован Дебранин

БИГОРСКИ МАНАСТИР: В петок сеноќно бдение во чест на Пресвета Богородица и на нејзината чудотворна икона Достојно ест

ПРЕМИЕРОТ ВО БИГОРСКИ: Ковачевски запали свеќа и се помоли за здравје и за победа на Куртовски за градоначалник на Маврово Ростуше

БИГОРСКИ МАНАСТИР: На славата за Иванден дојде и владиката Никифор од Вселенската патријаршија и игумен на Влатадон во Солун

БИГОРСКИ СЕ ПОДГОТВУВА ЗА ИВАНДЕН: В среда за патронот сеноќно бдение на манастирската слава – Рождеството на Св. Јован Претеча

ВЕЧЕРВА ВО БИГОРСКИ МАНАСТИР: Од 22 часот сеноќно бдение во чест на чудотворната икона Достојно ест на Пресвета Богородица

РЕЖИСЕРОТ КАРОВ ЗА БИГОРСКИ: „1000 години сведок на Светлината“ е филм за љубовта, постоењето, духовната преобразба

БИГОРСКИ МАНАСТИР: Пренос на богослужбата на голем видео-екран што ќе биде поставен во дворот

БИГОРСКИ СЛАВИ ЕДЕН МИЛЕНИУМ: Eден е од најстарите манастири во Македонија, основан од првиот Охридски Архиепископ Јован Дебранин

БИГОРСКИ МАНАСТИР: В недела Божествена литургија за јубилејот 1.000 години од основањето