Ознака: брикс
Свет 11:52

АРГЕНТИНА СЕ ОТКАЖА ОД ВЛЕЗ ВО БРИКС: Новата влада официјално информира дека нема да ја искористи поканата од Јоханесбург

Свет 10:08

ЛУЛА ДА СИЛВА ЗА БРИКС: Името ќе остане, убаво е, детето порасна и не сака да си го смени името бидејќи звучи премногу добро

Свет 11:07

САМИТ НА БРИКС: Проширувањето денеска е на дневен ред, досега 22 земји поднеле официјални апликации за приклучување

Свет 11:02

ОН: Генералниот секретар Антонио Гутереш ја прифати поканата за учество на Самитот на БРИКС во Јужноафриканската Република

Свет 18:16

САМИТ НА БРИКС ВО ЈУЖНА АФРИКА: Покани за лидерите на 70 земји, но нема за Макрон, ниту пак за лидерите на САД и Велика Британија

Свет 12:54

Алжир е заинтересиран за приклучување на меѓународниот економски сојуз БРИКС

БРИКС СЕ ПРОШИРУВА: Египет, Турција и Саудиска Арабија заинтересирани да се присоединат во економската заедница

Свет 10:20

ЛАВРОВ: Аргентина и Иран се достојни кандидати за членки на БРИКС како и голем број други земји

Свет 12:28

Иран поднесе барање за членство во групата БРИКС, се очекува да се придружи и Аргентина

Свет 12:04

ЏИНПИНГ: Земјите од БРИКС да го отфрлат менталитетот од студената војна и да се спротивстават на злоупотребата на санкциите