Ознака: Британија
Свет 10:35

БРИТАНСКИОТ МИНИСТЕР ЗА ОДБРАНА: Нашата армија се соочува со исцрпени сили, низок морал, криза во регрутирањето и внатрешни ривалства

Свет 10:30

НАЈЛОШ РЕЗУЛТАТ ОД ВТОРАТА СВЕТСКА ВОЈНА: По 14 години на власт конзервативците освоија историски најнизок број пратеници

Свет 10:21

ПОБЕДА НА ЛАБУРИСТИТЕ ВО БРИТАНИЈА: Риши Сунак го призна поразот и му честиташе на победникот Кир Стармер

Свет 14:33

ВИЦЕПРЕМИЕРОТ ДАУДЕН: Постои ризик од мешање на Русија во парламентарните избори во Велика Британија на 4 јули

Свет 11:11

ИНСТИТУТ ЗА АНАЛИЗИ РОЈТЕРС: Преполовен интересот за вести и новинарски информации кај Британците споредено со 2015 година

Свет 11:49

НАЧАЛНИК НА БРИТАНСКИОТ ГЕНЕРАЛШТАБ: Владимир Путин не сака директен конфликт со НАТО и нуклеарна војна

Свет 10:31

Британскиот Парламент официјално е распуштен, се очекуваат изборите на 4 јули

Свет 11:55

Велика Британија: Министерот за воени ветерани Џони Мерсер фотографиран бос во воз, повикан на разговор кај премиерот

Свет 09:41

Откажани летови во делови на Велика Британија и прекини на струја во Ирска поради невреме

Свет 11:03

КАМЕРОН: Западот треба уште еднаш да ја докаже потребата од НАТО