Ознака: дендиас
Свет 14:18

Дендиас се пожалил на Блинкен за турските провокации преку изјави и акции на теренот

Свет 12:09

Средба Лавров – Дендиас: Грција има интерес за Украина, десетици илјади Грци живеат таму

ОСМАНИ ДОМАЌИН НА ДЕНДИАС: Шефот на грчката дипломатија доаѓа во Македонија да види како се спроведува Договорот од Преспа

Свет 12:35

ДЕНДИАС ЗА ТЕНЗИИТЕ СО НАТО-ПАРТНЕРОТ: Турција е виновна за се, веднаш да го напушти грчкиот гребен

ДЕНДИАС: Солун е крстосница на Истокот и Западот, а иднината на Западен Балкан е во ЕУ

ДЕНДИАС: Успешен работниот појадок во Брисел

ДЕНДИАС ВО СКОПЈЕ: Вас ви е олеснет патот кон ЕУ оти имате искрена поддршка од Грција

ДЕНДИАС ДОАЃА ВО СКОПЈЕ: Не сум сигурен дека можеме да ја промениме француската политика

ДЕНДИАС: С. Македонија мора строго и точно да се придржува на обврските од Договорот од Преспа

ДЕНДИАС: Грција е европска земја на Балканот, не е балканска земја во Европа, а за да го поддржиме Скопје во ЕУ имаме услов од „трипати ако“