Ознака: дик

ИЗБОРИ: До Управниот суд стасана една тужба од ВЛЕН, тужби има и ДУИ за сите седум избирачки места каде е поништено гласањето

ДИК: Попладне разгледување на 27-те приговори од кои 9 се од коалицијата Вреди, 8 од ВМРО-ДПМНЕ, 5 од СДСМ и 4 од Левица

ИЗЛЕЗНОСТ ДО 13 ЧАСОТ: 25,84 отсто од граѓаните гласале на парламентарните избори, а на претседателските 23.95 проценти

ДИК: Излезноста до 9 ч. е 4,17 отсто, најголема е во Пробиштип со 8,85 проценти, а најмала во Боговиње каде гласале 0,57 отсто

ИЗБОРИ: До 19 часот денеска теч рокот за приговори до ДИК, партиските карвани ги продолжуваат походите за гласови на 8 мај

ДАШТЕВСКИ: Гласањето се одвива мирно и без пријавени неправилности на сите 1.480 избирачки места во 80 општини во земјава

ПРВИ 191 ГЛАСОВИ ЗА НОВ ПРЕТСЕДАТЕЛ: Денеска во ДИК ќе гласаат членови на 31 избирачки одбор пред одењето во странство

ДИК: До ноќеска на полноќ, кога истече рокот, пристигнати се 17 листи на кандидати за пратеници за изборите кои ќе се одржат на 8 мај

ДИК: Најдоцна до полноќ политичките партии и коалициите треба да ги достават листите за пратеници за изборите на 8 мај

СОБРАНИЕ: Само Демири за местото на Лога во ДИК, откако Владата го избра Адили за директор на Агенцијата за странски инвестиции