Ознака: долг

ЗА ЖИВОТ НА СИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА: Трубите за тревога за долг од 4,7 милијарди евра во 2017-та замолкнаа, а долгот сега ќе надмине 8 милијарди

ММФ СЕ ВРАЌА ВО МАКЕДОНИЈА: Премиерот Ковачевски не открива колку пари ќе бидат потребни за да се затне дупката во буџетот

Свет 13:14

ДОЛГ СТАР 50 ГОДИНИ: Иран купил тенкови од Британија и никогаш не ги добил, Лондон допрва ќе го враќа долгот од 400 милиони фунти

ИСТОРИСКО ЗАДОЛЖУВАЊЕ: Јавниот долг на Македонија е зголемен за 15 процентни поени и го достигна нивото од 60 отсто од БДП

ПРОФ. ПОПОВСКИ: Јавниот долг на Македонија добива застрашувачки димензии

ИСТОРИСКИ РЕКОРД: Долгот на Македонија достигна 7,4 милијарди евра и со 64,4 отсто од БДП ги надмина мастришките критериуми

СЕВЕРНА И ПРЕЗАДОЛЖЕНА: Само во последните 3 месеци долгот на Македонија е зголемен за 213 милиони евра и достигна 7,4 милијарди евра

ЈАВЕН ДОЛГ: Секое четиричлено семејство во Македонија в година ќе должи по 16.000 евра

ДОЛГ ДО ГУША: Владата годинава ќе ја задолжи Македонија 1,5 милијарди евра, а следната долгот ќе достигне вртоглави 8,5 милијарди евра

ЗА ЖИВОТ НА СИТЕ: Заев ја задолжи Македонија за 2,4 милијарди евра, долгот за 4 години е зголемен 50 отсто и изнесува 7,2 милијарди евра